Adviesbureau IDENTITEITS- en LEVENSVRAGEN

 

Je zou je zelf de volgende vragen kunnen stellen: De situaties wisselden in mijn leven, maar wie wás ik tóén? En wie ben ik nú?

Weet ik wat mijn eigenlijke talenten zijn? Kan ik wel voldoende mijzelf zijn, bij voorbeeld in ‘t gezin, als ik alleen ben, op het werk of bij werkloosheid?

Wat voor zin heeft dit leven voor mij?

Is er misschien een thema in mijn leven waar ik aan kan werken? Wat heb ik te leren? Welke kennis heb ik nodig voor meer inzicht in de samenhang der dingen waar ik me mee bezighoud c.q. en met “de rest” van het Leven.

Ieder mens (be)leeft het leven op zijn of haar eigen wijze. Waarneming, gevoel en gedachten kunnen zowel zeer verschillend, als gelijkvormend zijn tussen mensen.

Beiden kunnen gevoelens van vreugde, geluk, liefde, maar ook van verdriet, teleurstelling en radeloosheid, en ook van oordeling, veroordeling en afwijzing teweeg brengen.

Veel van deze gevoelens kun je zelf verwerken. Maar soms kun je ‘t gevoel en de behoefte hebben om met iemand te praten, op een onpartijdige manier. Iemand die een eindje met je mee loopt als het ware. Je een hart onder de riem steekt, je een duwtje in de rug geeft in de goede richting; in jóúw richting wel te verstaan.

Een gesprek in de hiervoor beschreven sfeer wordt ook wel counselen of auditeren genoemd (luisteren, vragen stellen en antwoorden krijgen).

Als situaties niet goed lopen, dan kun je twee dingen doen: Berusten, óf net zo lang zoeken tot je de situaties in je leven gaat begrijpen en wél beter gaan lopen.

Op zich spelen in de voorgaande zin al diverse fenomenen: keuze maken, niet berusten, wilskracht, vasthoudendheid en daadkracht.

Een zoeker of zoekster te zijn is geen schande, in tegendeel, het is een teken van volwassenheid om altijd nieuwsgierig te zijn en vragen (durven) te stellen. In wezen ben je op zoek naar je Zelf. En dat is de beste zaak en uitdaging die er is.                                       Wees altijd Nieuwsgierig

© Kees in ’t Veld                                                 o O o

Één reactie op Adviesbureau IDENTITEITS- en LEVENSVRAGEN

  1. Vicentedenib schreef:

    I love all your posts. You’ve done fantastic job
    [url=http://szpiczasci.org/bez-kategorii/composing-ideas-novelists-course-publisher/]http://szpiczasci.org/bez-kategorii/composing-ideas-novelists-course-publisher/[/url]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *