Spiritueel Denken

Voor zover het in de natuur is na te gaan, is het denken en de bijbehorende gesproken taal een specifiek menselijke eigenschap. Alleen wij als mensen zijn in staat om onze waargenomen werkelijkheid te bedenken, ná te denken, te óverdenken. En materiële goederen moeten we eerst uit-denken.

De plaats van het denken is als volgt: (Ervaring – Denken) – (Doen – Resultaat),              met andere woorden:                                                    Oorzaak & Gevolg

In bovenstaand schema speelt het gevoel er tussendoor. Het denkvermogen is een zegen, maar we kunnen er ook last van hebben na bijvoorbeeld minder goede ervaringen, waarbij we zijn gaan piekeren en in een cirkeltje zijn terecht gekomen.

Op een bewuste manier omgaan met het denkvermogen, zou je als spiritueel-denken of een spirituele manier van Zijn kunnen benoemen.

Wat langer stilstaan bij je eigen gedachten zou een ander inzicht, een beter denken en verbeterde leefomstandigheden kunnen geven, mocht deze wens aanwezig zijn natuurlijk.

Ons Adviesbureau Identiteits- en Levensvragen biedt deze hulp-gelegenheid aan.

 

© Kees in ’t Veld                                           o O o

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *