BewustZijn bij Levende Wezens

Hier nog even herinnerd aan een IVN Insecten-excursie. Waar veel insecten zijn, groeien ook veel wilde planten, dat in bepaalde kringen met Onkruid wordt aangeduid. Het was een plek met veel wilde planten en ook veel bomen ZONDER KLIMOP. Want Klimop duldt geen enkele ander plant naast zich. Ik liet aan de IVN voorlichtend-begeleider trots een insect zien dat op m’n blote been was neergestreken. Het insect met zijn zwart-wit geblokte vleugeltjes, werd onmiddellijk doodgeslagen. Want: “Dit is een Daas, en die heeft geen steekangel van achteren, maar die bijt met zijn monddelen.” “O”, zei ik, “Ik zei Hallo tegen hem, hij bleef rustig zitten en dat was alles.” Geen reactie.

Later dacht ik, dat het niet gekker had moeten worden: op een IVN insecten-excursie, een insect op mijn been gelijk doodslaan. Omdat de rondleider zélf ongetwijfeld ooit is gestoken of gebeten door een Daas.

En achteraf denk ik ook, dat ook insecten een territorium hebben, en alleen bij bedreiging, dat ze dan steken of bijten. Maar van Cesar Millan, de HondenFluisteraar op TV heb ik geleerd, dat ‘t gaat om je ENERGIE die je als Mens uitstraalt en dat dit niet alleen door mensen, maar ook door Dieren, en wellicht ook planten wordt gevoeld, op één of andere manier.

Maar Natuur met daarin planten en dieren is ’t natuurlijk “eten-en-gegeten-worden”, zeg maar. In natuur-mensenogen: natuur is mooi maar wreed.

Maar de IVN is vóór de Klimop in Bomen. Het lijkt willekeur. Kijk verder in de teksten van de website www.comenjoy.nl meer hierover; zie de Overige Projecten: “Bomen over Bomen”.

© Kees in ’t Veld                                                 o O o

Over Kees

Wie is Kees: Altijd maar meer willen weten, over alles en nog veel meer, wat er maar op zijn levenspad komt. Immer op zoek naar de achterliggende Spirituele Wijsheid en inzicht in zoveel mogelijk samenhangen. Binnen de mens die bij hem om hulp of raad komt, andere levensvormen, alles om hem heen. Het ontwikkelen van een visie ergens over, staat bij hem hoog in het vaandel. Interessegebieden zijn: Boeddhisme, Theosofie, Filosofie, Religie, Numerologie, Tarot, Plato, Socrates, Vegetarisme, Alternatieve Geneeswijzen, Psychologie, Menswetenschap, Natuur, Geologie, Astronomie, Economie, Politiek, Kunst, en niet te vergeten de Fotografie. Voornoemde interessegebieden vindt Kees ook nodig als referentie voor z'n professie als Auditor en Begeleider in therapiesessies.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *