2. GEZONDHEID & ons VOEDSEL

GEZONDHEID & ons VOEDSEL

Ons lichaam

Ons lichaam is een Zuurstof-Coolstof machine, en ook is ons lichaam een “chemische fabriek”.

Waar u en ik als niet-medisch geschoolden, niets van begrijpen. Blijft over: het waar-nemen en het voelen van pijnen, misselijkheid, overgeven, darmkrampen, en je ziek-voelen van je eigen lichaam.

Pijn is een waarschuwingssysteem, negeer dit niet. Dit zou je ook aan het denken kunnen zetten. Zovan, wat heb ik gisteren gegeten en/of gedronken …………… en eet en drink dit dan “nooit” meer. Dit is eigenlijk alles.

Geen twee lichamen precies hetzelfde                                                                       Bedenk, dat er geen twee lichamen precies het zelfde zijn.

Dan hebben we nog onze z.g. Genen, van onze ouders. Kom er achter of er bepaalde ziekten heersten in je twee families.

En als je dit weet, ga dan je “gevoeligheden” van bepaald voedsel en drank uitzoeken; via boeken of via internet, of hier verder lezen.

VREEMD VOORVAL

Op een paranormale beurs sprak ik een dame, die uit Indonesië kwam. Ze vertelde mij, dat er in haar hele leefomgeving in Indonesië geheel geen Oogstaar voorkwam, zoals groene-staar of grijze-staar. En toen ze in Nederland kwam, zag ze veel mensen van 60 jaar oud en ouder, die Oogstaar hadden en er aan geopereerd waren; een “nieuw lensje” gekregen hadden.

Ik vroeg toen natuurlijk: “Waarom dáár bij u in Indonesië geen Oogstaar, en hier in Nederland veelal wél?” Ze antwoordde: “Wij halen de ‘elastiekjes’ uit de kippeneieren.” Ik hoor mezelf nóg reageren: “De wát?” Ze legde het uit. In elk vogel-ei zitten twee “spiertjes” die het dooier in het midden van het ei houden. Dus zowel bij de Kolibrie als bij de Struisvogel. Het dooier mag niet dalen in het ei, want dan wordt ’t te koud van de grond, en het dooier mag ook niet stijgen, want dan wordt ’t dooier te warm van de vogelbuik.

Je hebt dus de keuze: Je vindt dit grote onzin, of je denkt dat ’t best eens zou kunnen.

Ikzelf neem geen risico, en haal ze er uit. (Hoe? bel me maar.)

Wellicht het z.g. Placebo-effect? Maakt niet uit, als ’t maar werkt; en je goed kan blijven kijken; Verziend of Bijziend, dat maakt niet uit.

JE  OGEN

Verziend = Ver-weg scherp kunnen zien en dichtbij niet; onscherp. Later heb je dan altijd een leesbril nodig, want je armen worden te kort en de letters te klein, om scherp te krijgen wat je wilt lezen. Als je piloot wil worden, dan heb je “deze ogen” nodig. Want je moet er niet aan denken, dat een piloot met zijn grote Boing moet landen, en dat dan z’n bril van z’n neus valt ……… per ongeluk.                                                                   Bijziend = Dichtbij scherp kunnen zien en Ver-weg juist niet. Als kind kun je scheel naar het puntje van je neus kijken ………… en dat is heel scherp. Je hebt dan geen Loupe nodig, en de kleine lettertjes op de achterkant van de voedselpakjes in de supermarkt, kun je dan zó gemakkelijk lezen; en in bed lezen, dan heb je nooit een leesbril nodig. Heel handig!!                                     Mijn eigen scherpte-range is nu ongeveer van 12 cm tot ongeveer 18 cm vanaf mijn neus. Ik heb dus altijd een ver-weg bril nodig; met z.g. “negatieve” glazen, midden-dun en buitenrand-dik; ik heb nu -6 dioptrie.

Soorten Eters

Je hebt Vleeseters, Vegetariërs, Veganisten, Flexitariërs.

  • Een vleeseter eet eenvoudig zijn biefstukje.
  • Een vegetariër eet geen vlees, maar wel eieren en vis.
  • Een Veganist eet geen vlees en ook geen eieren en geen vis.
  • Een flexitariër eet soms wel vlees, bijvoorbeeld 1x per week.

Wat is het koken van je voedsel? Dat is eigenlijk Vóór-Verteren. Net zoals de vogels dit in hun krop doen voor hun kinders; voor-verteren.

FEITEN

In de media hoor en zie je de hedendaagse “kwalen” met betrekking tot onze gezondheid. Vooral over Suiker en Zout.

Bijvoorbeeld:

Bij Obesitas het te dik zijn (bereken je BMI – zie op internet -), hebben we heel grote kans op Suikerziekte, type-1 bij jongeren en type-2 bij ouderen. En de leeftijd van ’t optreden van Suikerziekte (Diabetes Mellitus), die zou gestaag dalen.

SLUIPMOORDENAARS

De hele voedsel-INDUSTRIE van tegenwoordig zit vol met “sluipmoordenaars”. Dat betekent, dat je eet ……… maar het moet wel lekker zijn. En juist die “lekkerheid” biedt de voedselindustrie ons aan. En wij als consumenten “trappen hier in”. Het is LEKKER, en we merken niets. Maar onze organen worden heel-langzaam “afgebroken”, en het kan soms wel een jaar of tien duren, dat we iets beginnen te merken. En dan is ’t vaak al onherstelbaar.

Suiker en Zout

Tegenwoordig zit er praktisch in alles uit de supermarkt, te veel suiker (geraffineerde-suiker, die ook wel wordt genoemd: “de witte-dood”). Bij het te veel suiker nuttigen, belasten we ons orgaan de Pancreas te veel. Die Pancreas (Alvleesklier met zijn “eilandjes van Langerhands”) produceert Insuline ten behoeve van de stofwisseling in de spieren. Met langzamerhand het gevolg dat onze Pancreas eerder met pensioen gaat dan jijzelf; hij stopt geleidelijk met het produceren van Insuline. Je krijgt klachten, je gaat naar de huisarts en die schrijft pillen voor. Helpt dit onvoldoende, dan moet je insuline-Spuiten. Kortom, je stofwisseling gaat fout. Ik heb jonge mensen gezien met spontane been-wonden …………… en dan nóg niet willen stoppen met het nuttigen van suiker ……………

Conclusie: Als je Suiker eet, dan krijg je suikerziekte (toegevoegde suiker).

Een Proef met producten zonder Suiker in een supermarkt

Een jaar of vijf geleden zag ik op tv een proef van twee weken in een supermarkt. Men had een schap ingericht voor een paar weken, met producten, waar geen suiker aan toegevoegd was; dat stond er met een bord boven.

Na die paar weken stond het schap nog zo goed als vol. Dus na die paar weken was dit suikervrije schap weer verdwenen …… dus de consument wilde het eenvoudig niet.

En je weet, in deze maatschappij is de consument “de baas”. Die zichzelf wel of niet ontwikkeld heeft, in welk onderwerp dan ook. Bij de kassa worden de cirkels van produceren en consumeren gesloten.                                                                                        (Lees ook de Bladzijde over ECONOMIE, die als Concept is verschenen.)

Ikzelf

En ikzelf heb al vanaf m’n 20e een Suiker-Allergie; (dus geen suiker-ziekte) maar dat wist ik toen nog niet. Ik moest met krukken lopen vanwege de pijn in alle gewrichten. En in ’t ziekenhuis ging de artsenij naar Reuma zoeken. Ze konden niets vinden, en één arts zei tegen me: “Je hebt geen Reuma, het zit tussen je oren.” En dat was ’t dan.

In die tijd kwam ik in contact met een Boeddhistische WerkGemeenschap in Renesse in Zeeland; Ti-dorp heette dat toen (genoemd naar de Chinese Zen-meester, meester Ti).

Weet je wat daar in het Zeelandse Renesse het Credo was? Nou? 

Gezond-eten = Gezond leven = Gezond-eten

En hoe doe je dat dan? Zo:                                                                                                          1. Eet geen Suiker                                                                                                                            2. Eet geen Zout                                                                                                                           3. Eet geen Zuivel (dus geen melk, geen yoghurt, geen karnemelk,                                     geen boter/margarine, geen kaas)                                                                                4. Eet geen Vlees

EN DAN WORDT JE NOOIT ZIEK!!!

Kortom, men lichtte dit nog toe:

Eet alleen Groente en Fruit, er zijn genoeg soorten.                                                               Eet wortels en knollen. (kook ze een kwartier, bijvoorbeeld voor 4 dagen)                    Drink geen Alcohol.                                                                                                              Gebruik geen drugs.                                                                                                                   Rook niet.                                                                                                                                    Mijdt alle E-nummers in je voeding (voorverpakte etenswaren en bepaalde restaurants).

Mijdt alle z.g. Energie-drankjes in blikjes en flesjes (te veel suiker en andere “troep”).

Drink zeker geen koffie. En thee (althans, niet te veel); want in bijvoorbeeld de “Paardenstaart” zit veel Kiezelzuur’ o.a. goed voor je botten.

(ikzelf drink alleen bronwater uit Luxemburg, waarbij niet elke bron goed is voor ieder lichaam); uitproberen dus.

Gebruik geen kruiden, pepers en sausjes door je voedsel; maar wat wel en wat niet, is voor ieder lichaam weer anders. VOEL ‘t. Dus niet iets  “op smaak brengen”. Alles heeft een smaak van zichzelf. En iets dat “geen-smaak” heeft, is óók goed.

………… En na vijf dagen op Ti-dorp waren al m’n pijnen weg en kon ik m’n krukken wegzetten en weer elke dag zwemmen in zee, zomer en winter. Ik had een Suiker-Allergie. Dus sindsdien ik NOOIT (toegevoegde) SUIKER eet: Ik voel me Gezond! En dus geen pijnen in botten en gewrichten!!!

……… Maar ik was gek op kaas, en heel veel later ……………… ik meen zelf de samenhang te zien (vermoeden), maar de chirurg vond dit onzin. Maar ik vind: dat ik “gezondigd” heb. En je kunt de tijd niet terugdraaien.

  • Je kunt er óók nog voor kiezen om géén z.g. Nachtschadeplanten (aardappelen, tomaten) te eten, en/of ook geen brood te eten. Maar in tomaten zou licopeen zitten, dat weer goed is voor de mannelijke prostaat; maar de Zaagbladpalm zou effectiever zijn. Ik hoorde van  iemand, dat haar lichaam allergisch is voor alle groenten, die onder de grond groeien, en dat dus ook niet eet. Kortom, nogmaals, krijg je Lichaamsklachten, ga erover Denken, kijk op Internet, en ga uitproberen, om je elke dag weer FIT te gaan voelen; en heb dan een beetje geduld met je lichaam, want ’t kan wel 3 dagen of een week duren, voor je een positieve verandering merkt in je lichaam.

NOG IETS OVER VLEES

In Ti-dorp te Renesse, ging ’t niet-vleeseten voor je lichamelijke gezondheid. Nu worden we (instanties, zoals ’t RIVM) zich bewust van het zogenaamde MILIEU-aspect, dat bezig is zeer desastreus voor ’t milieu te zijn. Bijvoorbeeld, om 1 kilogram Vlees te “produceren” is heel veel plantenvoedsel voor die koe nodig, en dan wat al die koeien uitpoepen, dat zou ook in hevige mate het z.g. broeikas-gas bevorderen, dat ’t Klimaat snel aan het opwarmen is, dat óók weer desastreus voor de hele Aarde is.

Voor Vlees voor de Wereldmarkt (dus ook voor onze supermarkt), is de helft van het Brazilaanse Oerwoud omgehakt, om gras te laten groeien om de koeien te laten grazen. Hun vlees kan dus ook in onze supermarkt liggen. En om 1 kilo vlees te “produceren”, is 10 à 15 kilo Groenvoer nodig, want koeien zijn planteneters. Kortom, geen vlees eten voor je gezondheid, is er nu een Milieu-aspect mee verbonden (en nu ontdekt).

Kijk op www.RIVM.nl  (Rijks Insituut Voor Milieu) daar staat sinds 24/1-2017 dit door mij voornoemde aspect over Vlees te zien en te lezen.

Mijn CREDO of Motto:

Die maag moet vol …………… en ’t hoeft niet lekker te zijn! ………… Maar wel Gezond en Macro-Biologisch; en milieuvriendelijk gekweekt en “geproduceerd”.

Dit is immers de hele natuur: die maag moet vol ……… eten en gegeten worden …………

Pas later leer je de eigen smaak van een wortel of knol ongelofelijk te waarderen, als LEKKERHEID op zichzelf.

 

© Kees in ’t Veld . 18/1-2017 (Nieuw) . Wijz.A.27/1-2017    o O o