Overeenkomst en Verschil tussen Mens en Dier

De Overeenkomst tussen mens en dier is: Beiden zijn Bezield, ze hebben een ‘ik’. Beiden hebben dus Bewustzijn en Beiden hebben een Verstand.  Alleen maar een Deel van het verstand werkt bij mens en dier het zelfde,  wat ook wel het ‘reptielenbrein’ of het ‘Reactief-Verstand’ wordt genoemd, dat buiten het denken om functioneert.

SEKSUALITEIT

De Seksualiteit is de methode in de Hele-Natuur om versleten lichamen te vervangen ten behoeve van het Voortbestaan van het Leven. En het moet wel Lekker-zijn, anders doen we ’t niet. Met behulp van Seks, wanneer een bevruchting plaatsvindt, na “de sterkste/slimste heeft gewonnen”, dan roep je een vreemde Ziel/Geest op, om op de Aarde te komen in een Lichaam; en je weet niet waar die ziel/geest vandaan komt, en wat ie hier komt LEREN. Daarom is het Noodzakelijk om goed te leren Communiceren; om “misverstanden” te voorkomen. Want ……………… in de Leefpraktijk blijken er veel mensen te zijn, die slachtoffer zijn van Kindermishandeling in allerlei vormen. Dus daar was de Communicatie niet goed.

Het Verschil tussen mens en dier is: een gesproken-Taal, het Denken. In de evolutie is bij de mens het Denken ‘er tussen geschoven’ als het ware, dat bijzondere communicatieve- en therapeutische mogelijkheden bij de mens ten gevolge heeft. Maar ook bij het dier zijn leermomenten en therapeutische mogelijkheden aanwezig. En (ook) een dier heeft een LichaamsTaal.

Voortbestaan bij de Mens is: Eer – Zeden – Idealisme – Plezier en Genieten – Activiteit ontwikkelen – Geluk – Controle over zijn omgeving.

Voortbestaan bij het dier is: Activiteit ontwikkelen, naast ’t plezier en genieten, maar zeker de omgevingscontrole heeft een dier ook, al is ’t op zijn eigen wijze.

Denk bij dit laatste aan Cesar Millan, de Honden-fluisteraar op National Geographic Chanel TV (nu anno 2018 helaas niet meer te zien op TV). Cesar Millan heeft ook meerdere boeken geschreven. Bij ons Adviesbureau zijn echter bijna vijfduizend wijsheden van Cesar Millan van de TV verzameld, die in de Regressie-praktijk  van ons Adviesbureau gebruikt kunnen worden. In de verzamelde wijsheden van Cesar kunnen namelijk de woorden Hond en Mens soms omgewisseld worden; waar we eventueel (als hulpmiddel) naar op zoek kunnen gaan in een Therapeutische-Sessie of een “gewoon” gesprek.

© Kees in ’t Veld                                        o O o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *